@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.12.2015

Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 başak burcu yorumu

Ayşegül Kuyumcu Türker, Pudra.com okuyucuları için 2016 yılında Başak Burçlarınıı nelerin beklediğini yazdı.

Sevgili Başaklar,

Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 başak burcu yorumu
2016’ya şans gezegeni Jüpiter’in yıldızları ile başlıyorsunuz. Jüpiter, tüm burçları 12 yılda bir ziyaret ediyor. Yani Ağustos 2015-9 Eylül 2016 arasında şans sizden yana. Başkalarına yardım ve hizmeti her zaman kendinizden önce düşünüyorsunuz. Şimdi Jüpiter’in sizi düşünme zamanı.
 

Geçtiğimiz yıllarda attığınız adımların meyvelerini toplayacaksınız!

9 Eylül’e kadar Jüpiter’in burcunuzdaki seyri size yeni ufuklar açacak. Geleceğe yönelik hedefleriniz, ideallerinizi geliştirebileceğiniz; bunları hayata geçirmek için adımlar atacağınız bir dönem. Daha fazla bilmek, görmek, öğrenmek isteyebilirsiniz. Yeni iş fırsatları, bağlantılar, ilişkiler, kariyer değişiklikleri, seyahatler, eğitimler söz konusu olabilir. Yol gösteren, bilge kişilerle bir araya gelme fırsatı yakalayabilirsiniz. Anı yakalamak, hayatta deneyimlemeyi arzu ettiğiniz yeni tatlara ulaşmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte fiziksel olarak genişleme de getirebileceğinden aşırı yemekten kaçınmalısınız. Her koşulda sağlığınızın daha iyi ve enerjinizin daha yüksek olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Jüpiter’in burcunuzda seyri süresince siz dünyaya açıldıkça dünyanın da size açıldığını göreceksiniz. Size ilham verecek çok farklı felsefeleri benimsemiş kişilerle tanışabilirsiniz. Ya da gelişiminize katkıda bulunacak danışmanlarla çalışmak; yeni bir vizyon açan ortaklığa girişmek söz konusu olabilir.

İkili ilişkilerde son yılların en şanslı dönemi olabilir. Bekarsanız, bu dönemde hayatınızı paylaşmak isteyeceğiniz “eş-partner” ile tanışabilirsiniz. Evliyseniz ilişkinizde daha derin, daha olgun bir döneme gireceğinizi belirtmek gerek. Yine bu dönemde çocuk sahibi olmak söz konusu olabilir.
Jüpiter’in geliştirici ve genişletici yönü bazen israf ve abartılara yol açabilir. Bu yıl özellikle dış görünüşünüzde değiştirmek istediğiniz şeyler, yeme, içme gibi alışkanlıklar için fazla para harcayabilirsiniz.


Aşırılıklardan kaçınmanız faydalı olabilir

7 Ocak-9 Mayıs arası Jüpiter geri hareketi süresince geçmişte kendinize yaptığınız yatırımları, yarım kalan eğitimlerinizi, geçmişte kalan ilişkilerinizi değerlendirme ve yeniden ele alma fırsatı yakalayabilirsiniz. Yine bu dönemde, 17 Mart civarı, geçmişten gelen bir sevgili ile karşılaşma fırsatınız yüksek. Çocuklarınızın gelişimi için önemli günler olabilir. Yaratıcılığınızı kullanmalı ve çözümler üretmelisiniz. 23 Mart’ta aile büyükleri ile bu gelişim süreciniz, yaptıklarınız konusunda hem fikir olmayabilirsiniz. Bu günlerde aşırı duygusal çıkışlardan kaçınmalısınız. 26 Haziran aşk-ilişkiler için köklü değişimler getirecek bir tarih olabilir.  
 

Para, para, para!

9 Eylül’de Terazi Burcu'na geçecek olan Jüpiter para, gelir kaynakları, sahip olunan değerler alanında genişlemeye gitmenizi sağlayacak. Yeni kazanç kapıları bulmak, gelirlerinizi arttırmak isteyebilirsiniz. Maddi, manevi değerleriniz konusunda kendinizi daha zengin hissedeceksiniz. Bu dönemde sanatsal objelere yatırım yapabilir ya da ilişkileriniz vasıtası ile kaynaklarınızı geliştirebilirsiniz. 24 Kasım, öncesi ve sonrası, aşırı riskler almaktan kaçınmalısınız. Bu tarihlerde borsa, kumar, spekülatif finansal yatırımlar çok riskli olabilir. 2016’nın son haftasında geliri dışı kaynaklarınızda beklenmedik, sürpriz gelişmeler olabilir. Olumlu ya da olumsuz tüm tepkisel, ani adımlardan kaçınmanız faydalı olacaktır.
 

Ben, sen, biz, aile...

Sevgili Başaklar, bu yıl Satürn ev, aile, yuva, kökler, atalar, ebeveynler alanından; kısacası hayatınızın temel noktasından geçiyor. Sınavları ile öğrenmemizi sağlayan Satürn bu konularda ciddi olmanızı ve sorumluluk almanızı isteyecek. Kendinizi baskı altında, engellenmiş ya da sınanıyor hissedeceğiniz dönemler olacak. Hayatınız ile ilgili her türlü konuda temel atabilirsiniz.

Özellikle bu yılki Güneş Tutulmaları ikili ilişkiler alanında size ışık tuttuğu dönemlerde daha çok zorlandığınızı hissedebilirsiniz.

Bu yıl yeni bir ev almak, yuva kurmak, aile kurmak, çocuk sahibi olmak, aile evinden çıkmak ya da aileden özgürleşerek kendi ayaklarınız üzerinde durmaya çalışmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte 2017 Aralık’a kadar adımlarınızı yavaş yavaş atabilirsiniz.

24 Mart-13 Ağustos arasında Satürn Retro olacak. Bu dönemde aile ile ilgili zorunluluklar, mecburiyetler, sorumluluklar, bir aile büyüğünün rahatsızlığı gibi konular gündeme gelebilir. Şartları çok zorlamamakta fayda var. 23 Mart ve 26 Mayıs’ta zorlandığınızı hissedebilirsiniz.
Ayrıca eşinizle ilişkilerinizde ev ve aile ile ilgili sorumluluklarınız gerginlik yaratabilir. 18 Haziran ve 10 Eylül öncesi ve sonrasında hayal kırıklıkları, fedakarlıkların boşa çıkması gibi duygular içinde olabilirsiniz.

Yılın son haftasında ailenizle ortak gelirler ve gelir dışı kaynaklar ile ilgili beklenmedik gelişmeler bu sorumluluklarınızdan ve baskıdan biraz olsun özgürleşebileceğinizin habercisi olacak.
 

İlişkiler

2016 yılında Başak-Balık ekseninde gerçekleşecek Güneş Tutulmaları ikili ilişkiler, evlilikler, ortaklıklar, açık düşmanlıklar ve sağlığınız ile ilgili konularda değişimlere ve yeni adımlar atmaya fırsat sunacak. 9 Mart’ta Balık Burcu'nda gerçekleşecek Güneş Tutulması ikili ilişkilerde bitişler ve ayrılıklar ile ilgili kabullenmeyi sembolize ediyor. İlişkilerinizde her iki tarafın da iyi olması için fedakârlık yapma ve karşınızdakinin kararını hoşgörüyle karşılama söz konusu olabilir. Bu sevdiğiniz birinin başka bir şehre taşınmasından eşinizden ya da sevgilinizden ayrılmaya kadar her şey olabilir. Yeni bir başlangıç ve olumlu bir ayrılık olduğu için acı veya mutsuzluk ile anmayabilirsiniz.

Bu Güneş Tutulması ile bekar Başakların hayatlarına yeni biri girebilir; ya da ilişkilerini daha ciddi bir boyuta taşımayı düşünebilirler. Yeni bir ortaklık için özel ilişkilerinizde fedakârlık yapmak zorunda da kalabilirsiniz.

1 Eylül’de burcunuzda gerçekleşecek olan Güneş Tutulması kendi hayatınız, idealleriniz, hedefleriniz, kişisel gelişiminiz, sağlığınız ile ilgili gerçekleri görmenizi sağlayacak. Ayaklarınızın yere basması ve ne olduğunu düşündüğünüz değil, gerçekte ne olduğunu görmek bu tutulmanın ana teması.

Başak Burcu'nda gerçekleşen Güneş Tutulmaları detaycılığın, mükemmeliyetçiliğin ön plana çıktığı ve endişe, vesvese gibi duyguları ön plana çıkardığı için büyük resmi görmeyi kaçırabilirsiniz. Yine de hayatınızı mantık çerçevesinde ele alacağınızdan artık size hizmet etmeyen fikirleri, idealleri, ilişkileri bırakıp devam edebilirsiniz.
 

Merkür geri hareketi

2016 yılı süresince Merkür’ün, yönetici gezegeniniz, 4 geri hareketi olacak. Bu dönemlerde Merkür hangi alanda geri hareketini sürdürüyorsa, o alanı temizlemeye ve geçmişten gelen yükleri hafifletmeye çalışmalısınız.

İlk Merkür Retro’su 5-25 Ocak tarihleri arasında yer alacak. İlk günlerinde günlük yaşantınızda, çalışma ortamınız, iş çevreniz ile yazılı-sözlü her türlü iletişimde dikkatli olmanızda fayda var. Zira yanlış anlaşılmalar, eksik bilgiler bu alanda işinizi zorlaştırabilir. 2015’ten iş ile ilgili unuttuğunuz ya da atladığınız işler söz konusu olabilir. Yine bugünlerde sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Atladığınız, kontrollerini geciktirdiğiniz problemler kendini gösterebilir!
9-25 Ocak arası ise sevdikleriniz ve çocuklarla olan iletişimde anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Eski sevgililerinizden haber almanız şaşırtıcı olmaz! Çocuklarınızın eğitimi ile daha fazla ilgilenmenizi gerektirecek konular ortaya çıkabilir. Eski bir hobinizle yeniden uğraşmaya başlamak isteyebilirsiniz. Eğer bir hobinizi işe dönüştürmek, sevgilinizle geleceğe yönelik bir adım atmak istiyorsanız Merkür Retrosunun bitmesini beklemeniz faydalı olacaktır.

19 Aralık’ta yeniden bu alanda geri harekete geçecek olan Merkür hayatta zevk aldığınız şeylere, yaratıcılığınıza, sevgilinize ve çocuklarla iletişiminize odaklanmanızı ve fikirlerinizi gözden geçirmenize olanak sağlayacak.

Yaza girmeden önce 28 Nisan-22 Mayıs arasında Merkür’ün Boğa Burcu'nda geri hareketi ile uzak seyahatler, uluslararası işler, hukuki ya da akademik konularda aksaklıklar yaşanabilir. Seyahat planlarınızı önceden yapmanız ve bu dönemde seyahat edecekseniz gecikmeler, ertelemelere hazırlıklı olmanızda fayda var. Ayrıca yeni bir hukuki süreç başlatmak için de uygun bir dönem olmayabilir. Öğrenciyseniz ya da akademik bir çalışma yapıyorsanız yine bu dönemde bilgi aktarımlarında bazı engeller ile karşılaşabilirsiniz.

30 Ağustos-22 Eylül arası gerçekleşecek Merkür Geri Hareketi ise burcunuzda gerçekleşecek. Jüpiter’in Başak Burcu'ndan Terazi Burcu'na geçiş yapacağı bu dönemde Merkür’ün geri harekette olması kişisel gelişiminiz ve idealleriniz ile ilgili değerlendirmeler yapmanıza sebep olabilir. Yine ikili ilişkilerde yanlış anlaşılma, kendinizi doğru ifade etmede problemler ile karşılaşabilirsiniz.

Kariyeriniz, hedefleriniz, dış görünüşünüz ile ilgili endişeli olabilirsiniz. Radikal kararlar ve değişimler için uygun bir dönem değil. Önemli kararlar için 22 Eylül sonrasını beklemeniz faydalı olacaktır.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER