@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.12.2015

Astrolog Didem Şarman'dan 2016 yıllık başak burcu yorumu

Astrolog Didem Şarman, 2016 yılında Başak Burçlarını nelerin beklediğini anlatıyor.

2016’nın ilk yarısında ruhsal danışmanlar, psikologlar ve öğretmenlerinizden destek alarak, Jüpiter’in sağlık alanınızda yaratacağı olası depresif etkileri bertaraf edebilir, giderek daha geniş kitlelere sesinizi duyurabilir ve bulunduğunuz ortamlarda bilginiz ve tecrübeleriniz ile öne çıkabilirsiniz. Bu süreç yaşamınıza uzun süreli bir ilişki getirme odaklı çalışırken, devam eden ilişkilerinizin evlilikle sonuçlanmasına da yardımcı oluyor. Senenin ikinci yarısında maddi ve manevi değerleriniz artarken, yeteneğinizi kullanarak yaptığınız işlerden önemli gelirler elde edecek, maddi olarak büyüyeceksiniz. Yıl genelinde ev, yerleşim ve aileye ait konularında sınavlarınız devam ederken, bu sene mutlaka her şeyi bir kenara bırakıp, ruhsal olarak destek almayı ihmal etmeyin.



Astrolog Didem Şarman'dan 2016 yıllık başak burcu yorumu
AŞK

Ocak 2016’da gökyüzünde Kova Burcu’ndan başlayarak Oğlak Burcu’nda Retro olan Merkür, aşk hayatı, cinsellik ve çocuklar alanınızda geri hareket ederek, bu konularda durağanlık, belirsizlik ve karmaşa yaşamanıza sebep olabilir. Eski ilişkilerinize geri dönebilecek veya haber alabileceksiniz. İlişkisi devam edenler için bu zamanlama çok daha anlayışlı ve sıcak ilişkiler geliştirmeniz gereken bir süreç olacak.

9-12 Şubat 2016 aralığında gökyüzünde etkin olan Jüpiter Venüs üçgeni, tam anlamıyla aşk enerjisi yayacağınız, yeni insanlarla tanışmak, flört etmek, nişanlanmak, kutlama yapmak, evlenmek gibi adımlar için oldukça verimli zamanı gösteriyor.

Senenin ilk Güneş Tutulması 18 derece Balık Burcu’nda 9 Mart 2016’da gerçekleşiyor. Bu tutulma, öncesindeki bir ay ve önündeki altı aya kadar etkilerini yayarak, birçoğunuzu yeni bir ilişki kurmaya ve evlenmeye adeta zorluyor olacak. Senenin ilk yarısında geçerli kalacak olan bu etki ile, birçoğunuz evlenme kararı alacak ve birçoğunuzda yıldırım hızıyla ilişkiye başlıyor olacaksınız. Üstelik bu yaşamınızda gelip geçici değil, uzun süre kalacak ve yaralarınızı iyileştirecek olan bir partnere işaret ediyor. İlişki zemini sağlam olmayanlarınız ve uzun süredir ayrılmak isteyip de ayrılamayanlar için ise, bu tutulma aldığı Satürn karesi ile birlikte, kökten bir ayrılma sürecine aracı olabileceği gibi, aile, ev ve yerleşim konularından çıkabilecek anlaşmazlıklara karşı da sizi uyarıyor. Mart ayının tamamında partneriniz bazen sizin istediğiniz gibi davranmasa da, kurallarınızı, sınır ve mesafelerinizi ona baskı ile anlatmayın ve sınırlamaya çalışmayın. Özellikle geçmiş deneyimlerinizle bugünü yargılamamayı tercih edin ve geçmişten gelen olası yarım kalan ilişkilere tekrar bakarak, onlarla olan yolunuzun bitip bitmediğine tam olarak karar verin. Böylece önünüzü açmış ve ilişkileriniz açısından temiz bir zemin oluşturmuş olacaksınız.

12 Mart-6 Nisan aralığında ise Venüs bu kez ciddi ilişkiler ve evlilik alanınızda ilerleyerek, ilişkisi olmayanların yeni insanlarla tanışmasına, ilişkisi devam edenlerinizin ise çok daha romantik ve ılımlı ilişkiler geliştirebileceği sürece işaret ediyor. Böylece eğer zor geçiriyorsanız, tutulma etkilerini biraz da olsa hafifleten bir Venüs geçişi size yardımcı oluyor olacak.

23 Mart 2016’da Terazi Burcu’nda gerçekleşen Ay Tutulması, artı eksi 15 günde partnerinizin yaşamından kaynaklanan olası sorunlar ve tavır değişikliklerinin yarattığı gerilimlere geçici olarak sebebiyet verebilir. Burada özellikle iletişim, partnerin yaşamında oluşan maddi sorunlar ve olasılıkla onun kendine özel birtakım problemleri ilişkiyi geçici olarak test edebilir, dikkat. Ne var ki burası, tıpkı Güneş Tutulması gibi, bekar olanlarınız için Mart ayının tamamına yayılan bir etki ile yeni başlayacak olan ilişkileri desteklemeye devam ediyor olacak.

Senenin en önemli konularından biri; 25 Mart-13 Ağustos 2016 aralığında Yay Burcu’nda gerçekleşen Satürn geri Hareketi olacak: Satürn sizin aşk hayatı, çocuklar ve cinsellik alanınızın yönetici gezegeni olarak, şimdi aile ve geçmiş alanınızda geri hareket ediyor. Bu zaman aralığında evli çiftlerin arasında çocuklarla ve cinsellikle ilgili konuların mesele olabilmesine sebep olurken, eğer bir ilişkiniz varsa bu yaklaşık beş ay sürecek olan süreçte soğuk davranmamalı, geçmişten gelen ilişkilerinizle şimdiki ilişkileriniz arasında bir denge kurmalı ve cinsellik konusunda partnerinizle yakın olmaya özen göstermelisiniz. İlişkisi olmayanlar için bu süreç, yaşamınıza ruhsal olarak çok güçlü bağlar hissedeceğiniz, aranızda karmik yapılanmalar olan ve adeta hayatınızın aşkı izlenimi verebilecek bir partnerle tanışmanıza sebep olacak. Evlilikler için bu 5 ay tercih edilmese de, eğer evleneceğiniz kişi çocukluk arkadaşınız, okuldan veya çok çok eskiden tanıdığınız biriyse o zaman bu kural bozulur ve evlilik tarihi alınmasında sorun görünmez. Ancak bu çok istisnai bir durum olacağı için, yine de Astrologlara danışmanızda fayda olacak. Satürn’ün Yay’daki gerilemesi boyunca ilişkileriniz ve evliliğinize asla ailenizi karıştırmayın. Geçmişten gelen insanlar tekrar karşınıza çıkabileceği için, şimdiki ilişkinizle, geçmiş ilişkiniz arasında bir seçim yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, bir şey bir kez bitmişse, bir şekilde bir kez daha bitme olasılığı çok yüksektir, bu yüzden ne istediğinize doğru karar vermek için gerekirse ilişki danışmanlarından, psikologlardan yardım almayı düşünün.

Gökyüzünde 18 Nisan-30 Haziran aralığında Yay Burcu’ndan başlayarak, Akrep Burcu’na gerileyen Mars, 18 Nisan-28 Mayıs aralığında Yay Burcu’nda gerilerken motivasyonunuz geçmişi ve geçmiş kişileri araştırmaya kayabilir. Eğer evli iseniz evlilikte belirli bir durağanlık yaşayabileceğiniz için, evliliği veya devam eden ilişkinizi canlı tutmak için yeni yöntemler aramanız faydalı olacak. 28 Mayıs-30 Haziran aralığında Mars Akrep Burcu’nda gerilerken ise iletişim konusunda çok yanlış anlaşılabileceğiniz ve ilişkide sağlıklı iletişim sağlayamayacağınız konular gündeme gelebileceği için kesinlikle kendinizi doğru ifade etmeye özen göstermeyi tercih edin. Bu noktada yine geçmişten haberler kafanızı karıştırabilir.

12 Temmuz-6 Ağustos aralığında Aslan Burcu’nda ilerleyen Venüs ve Merkür, ilişkilerde geçici olarak kaos durumları ile karşılaşmanıza sebep olabilir. Bunda sebep ilgi ve sevgiyi tam alamama durumunuz olabileceği için, bu süreci kişisel gelişim çalışmaları ile destekleyin ve 3.kişilerle hiçbir koşulda ilişkinizle ilgili özel konuları paylaşmamayı tercih edin.

6 Ağustos-30 Ağustos aralığında Venüs sizin burcunuzda ilerlerken, ilişkilerde yeni başlangıçlara açık, olası sorunları çözümleme kabiliyetine sahip, barışçıl, uzlaşmacı ve her zamankinden daha yüksek bir ilişki ve aşk frekansında olan taraf olarak, aşk hayatınızın hareketlendiğini görecek, ilişkilerinizi geliştirebileceksiniz. Burası ayrıca evlilik, nişan, düğün, kutlama gibi sevindirici konular için de tam anlamıyla harika zamanı gösteriyor.

18 Ağustos 2016’da Kova Burcu’nda gerçekleşecek Ay Tutulması’nın artı eksi 15 günü (1 Eylül’e dek) eğer bekarsanız tensel paylaşımların çok etkili ve yüksek olduğu bir ilişkiye çok ani olara başlayabilirsiniz. İlişkisi devam edenler için bu süreç güçlü ve yoğun duyguların tetiklendiği, dolayısıyla kıskançlık, fazla baskı gibi davranışlardan uzak durulması gereken zamanı gösteriyor. İyi giden ilişkileri fazla baskıyla yormamak için, burada birbirinize belirli özgürlük alanları yaratmanız yardımcı olacaktır.

1 Eylül 2016’da Başak Burcu’nda gerçekleşen Güneş Tutulması, önündeki altı ayı etkileyecek olsa da, atmosferi bir ay öncesinden hissedilmeye başlanacak ve olay anlamında kendini Eylül ayı içinde gösterecek. 16 Eylül’de Balık Burcu’nda yaşanacak olan Ay Tutulması ile güçlerini birleştiren tutulmanın zorlayıcı açıları, özellikle Eylül’de psikolojik olarak yorgun düşmenize, aile, ilişkiler ve geçmiş arasında bir denge kuramamanın getirdiği içsel baskılara yol açabilir. Böylece ilişkilerinizde belirgin oranda gerilimler yaşayabilir, Eylül’ün verdiği enerji ile ayrılma kararı bile alabilirsiniz. Bu etkileri bilerek Eylül ayı başlamadan psikolojik destek ve yardım almanız, partnerinizle ilişkinizde dürüstlük ve açıklığa karşılıklı olarak yer vermeniz kesinlikle çok işe yarayacak ve istenmeyen sonuçların önünü kesecektir. Ancak bir kişinin sizin yaşam yolunuzda kesinlikle yeri kalmamışsa ve artık ortak yolunuz bitmişse o zaman bu zorlayıcı süreç mecburi bir yol ayrımını gündeme getiriyor olacak. Elinizden geleni yapın, psikolojinizi ve ilişkinizi güçlü tutun, geçmişi şu ana taşımayın ve gerisini yazgının hükmüne bırakın.

12 Kasım-8 Aralık aralığında aşk hayatı, çocuklar ve eğlence alanınızda ilerleyen Venüs, yeni ilişkiler açısından size şans verirken, devam eden ilişkilerde romantizm, anlayış, barış ve uzlaşının çok daha hızlı oluşmasını sağlayacak. Burası ayrıca partnerinizle fiziksel ve ruhsal yakınlığınızı daha derinden oluşturabileceğiniz zamanı anlatıyor.

Aralık ayı ayrıca, gökyüzünde oluşan Satürn Uranüs üçgeni ile birlikte sizin aşk hayatı alanınızda istikrarlı, uzun süreli ilişkilerin kurulmasına ve birçoğunuzun da evlilik kararı alabilmesine sebep olabilecek etkileri ile senenin bir diğer olumlu zamanlamasını gösteriyor.


SAĞLIK

2016’da özellikle Haziran ve Eylül aylarında gökyüzünde oluşacak olan Satürn Neptün kare açısı, sağlık alanınızın yöneticisi Satürn’ün bu açının bir tarafı olmasından dolayı sizin için oldukça önemli. Bu aylara gelmeden tam taramadan geçmeniz her ne kadar önemli olsa da, bu etki esasen depresyon ve ruhsal rahatsızlıklara karşı sizi uyarıyor. Sağlık alanınızın yönetici gezegeni Satürn, gökyüzünde 25 Mart-13 Ağustos aralığında retro pozisyonda olacak. Bu zaman aralığında, üstünde durmadığınız, önemsemediğiniz sağlık sorunlarınız yeniden gündeme gelebilir. Özellikle dişler, iltihaplanmalar, su toplaması, şeker hastalığı, bayılmalar, hemeroid, kırıklar gibi rahatsızlıklara yatkınlığınız varsa kontrollerinizi yaptırmalısınız. 17 Şubat-12 Mart 2016 aralığı ile 8 Aralık-31 Aralık 2016 arasında kilo almaya yatkın bir zamanda olacağınız için, bu zaman aralıklarında beslenme planınıza uygun hareket etmeniz ve diyete girmeniz önemli. Senenin en önemli konusu olan, Jüpiter Başak geçişi, 9 Eylül 2016’ya dek senenin ilk yarısında sağlık alanınızda genişletici bir etki yaratacağı için, hem bedensel olarak kilo almaya yatkın hem de olası sağlık sorunlarınızın büyüyebileceği bir zamanda olacaksınız. Bu büyüme elbette önlenebilir ve engellenebilir olduğu için, 2016’nın ilk ayı itibari ile genel sağlık taramasından geçmeniz, seneyi sorunsuz olarak geçirmenize sebep olabilir. Ne var ki eğer depresyon altyapınız varsa, mutlaka psikolojik destek almalı ve Eylül 2016’ya dek bir diyetisyene de danışmayı ihmal etmemelisiniz.

KARİYER
4-8 Şubat 2016, 28-31 Mart 2016, 18-21 Temmuz 2016, 15-28 Ağustos ve 10 Kasım-31 Aralık 2016 zaman aralıkları kariyerinizde terfi almak, yükselmek, olumlu bağlantılar yakalamak açısından oldukça verimli kullanabileceğiniz zamanlar olacak. 25 Mart-13 Ağustos aralığında Astroloji’de genel kariyer temsilcisi olan Satürn geri harekette olacağı için, bu tarihlerde yeni bir iş yeri açmak, iş alanınızda büyük değişimler yapmak gibi planlamalar da bulunmamayı tercih edin. Ancak buraya denk gelen bir teklif olursa, bunu Satürn geri hareketi bitince değerlendirebilirsiniz, tabii ki imkanınız varsa. Genel olarak bu etki, eski iş yerlerinizden teklif almanıza, eski iş bağlantılarınızı yeniden kurmanıza da sebep olabilecek niteliktedir. Bu süreçte özellikle aileniz ve yakınlarınızla iş yapmayı planlamayın. Eylül ayında yaşanacak tutulmalar, devam eden iş ilişkilerinizde negatif etkiler oluşmasına sebep olabileceği için, Eylül’de iş ilişkilerinizi ve iletişiminizi iyi tutmanız oldukça önemli olacak. 9 Eylül sonrasında sene sonuna dek para ve gelirler alanınızda ilerleyen Jüpiter, ortaklık teklifi almanıza, iş konusunda size destek olacak birçok insanın yaşamınızda belirmesine ve gerçek yeteneklerinize yöneldiğiniz sürece çalıştığınız alandan çok daha fazla para kazanmanıza sebep oluyor olacak.
 

MERKÜR RETRO TARİHLERİ

Her Merkür Retro her burç için evrensel olarak iletişim problemlerinin doğabileceği bir zaman olsa da, herkese eşit sonuçlar getirmez ve burçlara göre etkileri değişir.

6-25 Ocak 2016 Kova Burcu’ndan başlayarak Oğlak Burcu’nda Retro: (Durağan günleri ile 3-28 Ocak 2016) Bu Merkür Retro’da başlayan flörtlerin kısa süreli olabileceğinin farkında olun. Çocuklarla ilgili konular, cinsellik ve eğlence anlayışınızda belirli bir durağanlık olabileceği için ilişkilerinizi sıcak tutmanızda fayda var.

29 Nisan-23 Mayıs 2016 Boğa Burcu’nda Merkür Retro: (Durağan günleri ile 26 Nisan 26 Mayıs 2016)Bu Merkür Retro’da dava açmayı düşnünmeyin, yeni bir eğitime kayıt olmayın ve seyahatler, kişisel gelişim, danışmanlık, iletişim alanlarında durağanlık ve problemler yaşayabileceğinizin farkında kalın.

31 Ağustos-22 Eylül Başak Burcu’nda Merkür Retro: (Durağan günleri ile 28 Ağustos 25 Eylül 2016) Bu Merkür Retro’da konsantrasyonunuz ve motivasyonunuz büyük ölçüde düşebileceği için, zihninizi dinlendiren ortamlarda yer almanız, dikkat toplayıcı egzersizler yapmanız ve ilişkilerinizde kendinizi doğru ifade etmeniz oldukça önemlidir. Sağlık konusunda özenli olun. İş ve kariyer konusunda radikal bir değişiklik yapmayı planlamayın.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER