17.12.2019

Sağlıklı sindirim ve ideal kilo için: Modern Mayr Metodu

Sağlıklı kilo için uygulanabilecek, ezberleri bozan detoks yöntemi olarak bilinen ​Mayr metoduna göre sindiremediğimiz bir besin bize sadece zarar veriyor.

İZLE: LİFLİ GIDALARIN SİNDİRİME FAYDALARI👇 
Mayr metodu, ortalama 50 yıldır uygulanan, esas olarak bağırsakları iyileştirme odaklı bir detoks yöntemi olan “Mayr kürü” önümüzdeki dönemde yıldızı daha da parlayacak etkili beslenme yöntemlerinin arasında yer alıyor. Mayr Beslenme Yöntemi için dünya yıldızları ve cemiyet hayatındaki kişiler dünyanın en önemli detoks ve sağlıklı yaşam kliniklerinden biri olan Avusturya'daki Viva Mayr Kliniği'ni sıklıkla ziyaret ediyor. İşte modern Mayr metodu hakkında merak ettiğiniz her şey! 
Mayr kürü, Avrupalı elitlerin sağlıklarını koruma ve geliştirmede her yıl bir veya birkaç kez uyguladıkları, bir haftadan üç haftaya kadar uzayabilen geleneksel bir detoks yaklaşımı. MAYR Metodu olarak adlandırılan bu beslenme ve sağlık programı 1930'larda Dr. Franz Mayr tarafından başlatılmış. 

Sağlıklı Sindirim İçin Modern Mayr Yöntemi

Dr. Mayr, "mutluluk ve depresyon bağırsaklarla ilgili" diyor. Çünkü çalışmaları sırasında sindirim sistemimiz ile genel sağlık durumumuz arasındaki doğrudan keşfetmiş ve bir metod geliştirmiş. Sonrasında bu metoda Mayr Yöntemi adı verilmiş.

Mayr metodu nasıl uygulanır?

Mayr metodunun çok basit önemli 4 kuralı var. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan İnsel'in Modern Mayr Beslenme Yöntemiyle Sindirim Sanatı adıyla Destek Yayınevi'nden çıkan yeni kitabında,bu kuralları şu şekilde sıralıyor:

Mayr Metodunda 4S (4T) Kuralı
1. Schonung/Tatil:
2. Säuberung/Temizleme
3. Schulung/Talim
4. Substitution/Tamamlanma

Şimdi bu 4T kuralının detaylarına gelelim. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan İnsel, bize 4T kuralını çok basit bir şekilde anlatıyor:

1. Schonung/Tatil: Periyodik açlık ve hazmı kolay gıdalarla sindirim sistemi tatile sokulur. Böylece kendini toparlayabilmesi için yükü hafifletilmiş, dinlendirilmiş olur. Kişiye dokunduğu düşünülen besinler bir süre beslenmeden uzaklaştırılır.

Örneğin çiğ sebze ve meyve hazmı zor, sindirimi yoran yiyeceklerdir. Kişiye özel olarak bunlar bir süre beslenmeden çıkarılır, yerine haşlama, buğulama ve fırın sebzeler eklenir. İlk zamanlarda soğan, sarımsak gibi sindirim sistemini rahatsız edebilecek veya nohut, kuru fasulye gibi gaz oluşmasına yol açabilecek besinlerden de uzak durulur. 

2. Säuberung/Temizleme: Su, bol sıvı tüketimi, mineral tuzlar ile bağırsakların temizlenmesi ve manuel abdominal terapi ile bağırsakların rahatlatılmasına yardımcı olunur.

Amaç, bağırsakların, sindirim sisteminin ve bir bütün olarak organizmanın toksik yüklerden arındırılmasıdır. Çünkü; enflamasyona neden olan toksik gıdalar, maya çoğalması, bakteri popülasyonunun yanlış dengeleri, besin duyarlılıkları gibi durumlar sindirim kanalının çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilecek faktörlerdir. 

Geçirgenliği bozulmuş sindirim kanalını onarmak için
bağırsak duvarında enflamasyona yol açan tetikleyiciler:
  • Şeker
  • Gluten
  • Alkol
  • NSAID gibi bazı ilaçlar
  • Kan şekeri yüksekliği
  • Enfeksiyon
  • Stres (Zihinsel, duygusal veya fiziksel)

3. Schulung/Talim: Sağlıklı yeme alışkanlıkları kazanılır, sindirim sistemi eğitilir, talime sokulur. Bağırsaklarınızın normale dönmesiyle ulaşılan denge halini sürdürebilmek için eğitim sürecinde öğrenilen ilkelerin hayatınızın parçası haline gelmesi gerekiyor. Bu da ancak belirli bir talim, eğitim süreciyle mümkündür. 

Yemek kültürü, çiğneme, farkındalığın artırılması, doyma hissinin farkına varılması, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması, beslenme ve genel iyilik hali arasındaki ilişkinin iyi öğrenilmesi gerekir. 

4. Substitution/Tamamlanma: Vücut için gerekli yaşamsal besin maddeler ve gıdalar yerine konulur ve eksikler tamamlanır. İlk 3 ilkeyle elde edilen kazanımların korunması için tamamlama çok önemlidir. Yıllarca süren sindirim bozukluğu nedeniyle bağırsaklardaki emilim ve onarım süreçleri aksadığından vücudumuzda önemli vitamin ve mineral eksiklikleri bulunabilir. Bu nedenle bağırsakların kendini onarmasına yardımcı olacak gıdaların alınması, alkali gıdalara ağırlık verilmesi, vücuda ait ekosistemin düzeltilmesi gerekir. Bu sayede bağırsakların aşırı geçirgenliği önlenir.

Bağırsaklara yardımcı bazı besin öğeleri
Editörün önerisiMayr kürü ile detoks
Ortalama 50 yıldır uygulanan, esas olarak bağırsakları iyileştirme odaklı bir detoks yöntemi olan “Mayr kürü” hakkında merak ettiğiniz her şeyi Prof. Dr. Osman Müftüoğlu anlatıyor.

Türkiye'de Mayr metodunu uygulayan klinikler ve Mayr yöntemi hakkında detaylı bilgi

DR. Hasan İnselPeki Avusturya'daki VIVAMAYR Maria Wörth Kliniği'ne gidemeyenler ne yapacak? Onun da çözümü var. Intermed’in Kurucusu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan İnsel, Modern Mayr Beslenme Yöntemi eğitimini yurtdışında ilk alan öncü doktorlardan olarak Türkiye’de Mayr hekimliği hizmeti sunmaya başladı. Ayrıca "Modern Mayr Beslenme Yöntemiyle Sindirim Sanatı" adlı kitabı da Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Herkesin Türkiye'den Avusturya'ya gitmesi mümkün olmasa da zamanla Mayr yöntemi hakkında daha fazla detay öğrenmeye, metod hakkında daha fazla bilgi edinmeye başladık. Bunda Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ve Dr. Hasan İnsel gibi uzmanların büyük etkisi oldu. 

Türkiye’de Mayr hekimliği yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan İnsel de çiğnemenin bir sanat olduğunu belirterek; Modern Mayr Beslenme Yöntemiyle ideal vücut ağırlığına kavuşmanın, insülin düzeyini düşürmenin, hücresel otofajiyi desteklemenin, sindirim sistemini yenilenmenin, genlerin onarım potansiyelini artırmanın ve böylece de daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşama kolayca kavuşmanın mümkün olduğunun altını çiziyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan İnsel'in "Modern Mayr Beslenme Yöntemiyle Sindirim Sanatı" adlı kitabında yaptığı açıklamalardan bazıları:

Mayr yönteminin önemli kuralları:
  • Çok hızlı, çok fazla, çok sık ve çok ağır yemek beslenme yanlışlarının başında geliyor ve Mayr metodu bize bu davranışları öğretmeyi hedefliyor.
  • Saat 16.00’dan sonra çiğ besinler tüketilemiyor. Sindirim sistemimiz çiğ besinleri sindirmekte zorlandığı için aslında zamanla fark etmeden birçok önemli hastalığa davetiye çıkarmış oluyoruz.
  • 18.00’dan sonra bir şey yemeniz önerilmiyor.
  • Her öğünde en az 45 saniye çiğneme kuralı var. Besinleri boza kıvamına gelene kadar çiğnemeniz gerekiyor.
  • Kahvaltı en az 20 dakika, yemeklerimizin ise minimum 30 dakika olması gerekiyor. İlkokuldaki öğretmenlerinizden mutlaka duymuş olmalısınız; Çünkü sindirim ağızda başlar.
  • Mayr yönteminin kilit noktası yediğimiz şeyin daha mideye inmeden tükürüklerle ağızda sindirimini başlatmış olmamızdan geçiyor.

Modern Mayr Yöntemi ile Sindirim Sanatı - Dr. Hasan İnselSindirim Sanatı-Modern Mayr Beslenme Yöntemiyle

Yazar: Hasan İnsel
Yayınevi :Destek Yayınları
Hamur Tipi : 2. Hamur
Sayfa Sayısı : 168
Ebat : 17 x 20
İlk Baskı Yılı : 2019
Baskı Sayısı : 1. Basım
Dil : Türkçe
Fiyat: 24,00 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER