Chopra.com 27.10.2015

10 günlük şekeri bırakma diyeti

The UltraWellness Center'ın kurucusu ve New York Times'in çok okunan kitaplar listesinin yazarlarından Mark Hyman şekeri nasıl bırakabileceğizi yazdı.

10 günlük şeker bırakma diyeti 1
1/15
Pek de tatlı olmayan bir gerçekle karşınızdayız. Sağlığımız için fazla yağın zararlı olduğunu düşünüyoruz, aslında şeker de bizi hasta ediyor ve obezite riskiyle karşı karşıya getiriyor. Şekerin tüm formları, obezitenin ve insanların yaşamını etkileyen kronik hastalıkların kaynağı. Kalp hastalığı, kanser, demans, diyabet, depresyon ve hatta akne, kısırlık, iktidarsızlık gibi problemlerin sebeblerinden biri de fazla şeker tüketimi.

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre Amerikalı bir kişi bir yılda ortalama 68 kilogram şeker tüketiyor. Bu günde 22 çay kaşığı şeker demek. Çocuklarımız da günde 32 çay kaşığı şeker tüketiyor. Bu günde 20 gazozdan daha fazla ve bu çocuklarımızı diyebet riski ile karşı karşıya getiriyor.

Un, şekerden bile daha zararlı olabiliyor. Yılda 65 kilogram un tüketiyoruz. Düşünün, her gün bir kişi bir kiloya yakın şeker ve un tüketiyor. Un, kandaki şeker miktarını kesme şekerden daha hızlı yükseltiyor. Buna tam tahıllı un da dahil.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2