@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.07.2012

Diyetin altın kuralları

Türkiye’nin en iyi sağlıklı beslenme ve diyet uzmanlarından olan Dilara Koçak, Selahattin Dönmez ve Simge Çıtak Pudra.com için diyetin olmazsa olmaz kurallarını açıkladı.

Sağlıklı olmak için ideal kiloya ulaşmak gerekiyor. Sizin ideal kilonuz kaç olmalı? Bunu öğrenmek için İdeal kilo ve metabolizma hızını bulun yazımıza tıklayın.

Diyetin altın kuralları

Peki nasıl kilo vereceksiniz? Kendinizi psikolojik olarak buna hazırlamanız gerekiyor mu? Hayatınızdan hangi tür yiyecekleri çıkarmalı, hangi tür yiyecekleri hayatınıza dahil etmelisiniz? Beslenme programınızı neye göre hazırlamalısınız?

Türkiye’nin en iyi sağlıklı beslenme ve diyet uzmanlarından olan Dilara Koçak, Selahattin Dönmez ve Simge Çıtak Pudra.com için diyetin olmazsa olmaz 5 kuralını açıkladı.


Sağlık muayenesinden geçin


Diyetin altın kurallarından ilkini “sağlık muayenesinden geçmiş olmak” olarak açıklayan Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, “Diyete başlamadan önce bireyin kilo alma nedenlerinin mutlaka kan, idrar ve gerekirse daha detaylı görüntüleme yöntemleri ile kontrol edilip bir metabolizma uzmanı hekim tarafından değerlendirilmesi en önemli ilk adımdır” diyor. Dilara Koçak’ın olmazsa olmaz 5 kuralını okumak için tıklayın.


Dengeli ve çeşitli beslenin


Diyetin olmazsa olmaz kurallarının başında “dengeli ve çeşitli beslenmek” geldiğini söyleyen Beslenme Uzmanı Selahattin Dönmez, “Beyaz un, şeker ve nişastalı yiyeceklerden, beyaz ekmek, beyaz pirinç ve undan yapılmış makarnalardan uzak durun” diyor. Selahattin Dönmez’in 5 diyet kuralını okumak için tıklayın.

Kendinize inanın


Diyete başlarken dikkat edilmesi gereken ilk kuralın “kendine inanmak” olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Simge Çıtak, “Diyette önemli olan nereye varmak istediğinizi unutmamak. Sabır ve kararlılıkla yolda çıkabilecek engelleri aşmak” diyor. Simge Çıtak’ın açıkladığı diyetin 5 kuralını okumak için tıklayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER