@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.12.2015

Saçınızı doğru yıkıyor musunuz?

Bu yöntemle saç yıkamak saçları koruyor ve yıpratmıyor. 7 adımda doğru saç yıkama Pudra.com'da.

Saçlarımızın güzel ve sağlıklı görünmesi özellikle biz kadınlar için çok önemli. İster her gün yıkıyor olun, ister iki günde bir, saçınızı yanlış şekilde yıkıyorsanız oldukça yıpratmanız olası. Saçları yıkama sıklığının ne kadar olması gerektiğini daha önce Saçları her gün yıkamak doğru mu?​ başlıklı yazımızda açıklamıştık. Peki, saç yıkamanın doğru şekli nasıl olmalı? New York’tan ünlü saç tasarımcısı Nunzio Saviano 7 adımda saçınızı doğru şekilde yıkamanın püf noktalarını paylaşıyor.

Doğru saç yıkama şekli nasıl olmalı?
 

1. Durulayarak başlayın

Şampuanlamaya başlamadan önce saçı bir kere ıslatıp durulamak gerekiyor. Sıcak su hem dolaşmış saçın açılmasını hem de yağ ve kirin aşağı doğru akmasını sağlıyor. Böylece saç yıkanmak için hazırlanmış oluyor.
 

2. Eğer saçınız uzunsa önce nemlendirin

Eğer omuzlarınızı geçen uzun saçlarınız varsa şampuandan önce saç kremi uygulayın. Böylece saçınızı olası hasarlardan daha fazla korumuş olursunuz (Uzmanından saç bakım tavsiyeleri​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir).
 

3. Kafa derisinden başlayın

Şampuanlamaya kafa derisinden başlayın. En yeni ve sağlıklı saçlar kafa derisine yakın bölgede bulunuyor ve uçlara doğru gidildikçe saç daha kuru oluyor. Şampuan kullanırken aşırıya kaçmamaya dikkat edin, avuç içinizin çeyreği kadar şampuan yeterli.
 

4. Hassas davranın

Saçınızı yıkarken zarar vermemek için çok nazik ve hassas davranın. Saç derinize yavaşça masaj yaparak yıkayın ardından dikey olarak diğer uçlara doğru şampuanı yayın. Saçınızın dolaşmaması için çok fazla dairesel hareket uygulamayın. Doğru saç bakımı için saçlarınızın uçlarını elinize alıp hızlı hareketlerle çitiliyor gibi yıkamayın, bu saçınıza çok zarar verebilir.
 

5. Duruladıktan sonra tekrarlamayın

Birçok şampuan kutusunun üstünde "durulayın ve tekrarlayın" gibi ibareler yer alsa da bunu yapmanıza gerek yok. Saçınız çok fazla yağlı ve kirli olmadığı sürece bir kere şampuanlayıp durulamanız yeterli. 
 

6. Ortalara ve uçlara saç kremi uygulayın

Şampuanı duruladıktan sonra saçınızdaki suyu sıkın ondan sonra saç kremi uygulayın. Saç kremini kafa derinize sürmeyin, aksi halde buradaki yağlı yapının bozulmasına sebep olabilir. Saç kremini saçın ortalarına ve uçlarına sürün ve mümkünse saçınızı bir klipsli tokayla toplayıp bir süre sudan uzak tutun ve banyonuza öyle devam edin. Saç kremi ne kadar uzun saçınızda kalırsa o kadar etki eder.
 

7. Mümkünse soğuk suyla durulayın

Eğer dayanabilirseniz saçınızı soğuk suyla durulayın. Bu hem kafa derinize iyi gelir hem de saçınızın daha parlak görünmesini sağlar.
 

Saçınızı yıkarken bunlara dikkat edin

Saçınıza uygun şampuan ve saç kremi kullanmaya özen gösterin. Eğer saçınız kuru ve yıpranmışsa kremli ürünleri tercih edin. Ya da saçınız boyalıysa, boyalı saçlara uygun şampuanları kullanabilirsiniz (Doğru şampuan nasıl seçilir? başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz). Saçlarınıza haftada bir maske uygulayabilir, kepekli saçlar için özel kepek şampuanı kullanabilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Sabah mı akşam mı yıkanmak daha sağlıklı?
Henüz bilimsel olarak kanıtlanmasa da çok merak edilen konulardan biri sabah yıkanmak mı, akşam yıkanmak mı daha doğru? Pudra.com araştırdı.

Baş döndüren saçlar için 20 öneri
Saçlarımızın parlak, canlı, hacimli ve bakımlı olması için neler yapabiliriz? Herkesin kolaylıkla uygulayabileceği saç bakımı önerileri pudra.com'da...

Sıcak suyla mı, soğuk suyla mı yıkanmak daha sağlıklı?
Sıcak suyla mı yoksa soğuk suyla mı yıkanmak sağlığımız için daha faydalı? Şok duş nedir? Sağlıklı yıkanma şekli nasıl olmalı? Pudra.com yazdı.

Kabarık saçlar için 6 çözüm
Bir türlü kontrol altına alamadığınız kabarık saçlarınız başınıza bela mı oluyor? Kabarık saçlarla baş etme yolları Pudra.com'da!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER