@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.05.2016

Ezekiel ekmek nedir?

Tarifi yüzyıllardır bilinen ezekiel ekmek neden sağlıklı? Ezekiel ekmek ve besin değerlerini Pudra.com yazdı.

Ezekiel ekmek, adı İncil’de de geçen çok eski yöntemlerle yapılan bir ekmek çeşidi. Ezekiel ekmek yüzyıllardır bilinen geleneksel ıslatma, filizlendirme ve pişirme metotlarıyla yapılıyor. Ezekiel ekmek yapılırken filizlenmiş tam buğday, mercimek ve bazen çekirdekler kullanılıyor. Ezekiel ekmek neden sağlıklı bir seçenek? Çünkü ezekiel ekmek birçok diğer ekmeğin aksine hiç şeker, koruyucu ve yapay bir madde içermiyor. Ezekiel ekmek diğer ekmeklerle kıyaslandığında daha fazla protein, lif, vitamin ve mineral içeriyor. Ayrıca ezekiel ekmek, örneğin fitik asit gibi zararlı besinler de içermiyor ve de glüten ile en az konsantre olan ekmek çeşidi. (Glüten hassasiyeti nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)

Neden ezekiel ekmek yemelisiniz?
 

Ezekiel ekmeğin besin değerleri

Ortalama bir dilim ezekiel ekmekte bulunan besin değerleri şunlar:
  • 80 kalori
  • 4 gram protein
  • 3 gram lif
  • %8 B1 Vitamini
  • %8 fosfor
  • %6 magnezyum
  • %6 niyasin
 

Ezekiel ekmek neden faydalı?

Ezekiel ekmek oldukça düşük glisemik indekse sahip. Glisemik indeks, yediğimiz karbonhidratların ne kadar sürede kırılarak şekere dönüştüğünü ifade ediyor. Yani, yüksek glisemik indeks, karbonhidratlı bir yiyeceği yedikten çok kısa süre sonra acıkıp tekrar bir şeyler yeme ihtiyacı hissetmeniz anlamına geliyor. Fakat tıpkı ezekiel ekmekte olduğu gibi düşük glisemik indeks, karbonhidratların yavaşça parçalanmasını sağlıyor. Eğer sabah kahvaltılarında ezekiel ekmek yerseniz, öncelikle kan şekeriniz hızla değil yavaş yavaş yükselir ve şeker uzun süre kanınızda kalacağı için çok uzun süre acıkmayabilirsiniz. Bu da sizi gereksiz kalorili ekstra yiyeceklerden uzak tutacaktır. İçerdiği fosfor ve vitaminlerin yanı sıra ezekiel ekmeği sağlıklı yapan en önemli özelliği bu. (Dilara Koçak'tan Glisemik İndeks diyeti başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

Ezekiel ekmek nasıl saklanmalı?

Eğer ezekiel ekmeği hemen tüketmeyecekseniz buzluğa koymak en iyi yöntem. Ezekiel ekmeği buzlukta tutup, yiyeceğiniz zaman dilediğiniz kadarını tost makinesinde ısıtabilirsiniz. Ekmek buzdolabına konulmalı mı yoksa konulmamalı mı? diyorsanız, daha önce yayınladığınız Ekmek neden buzdolabına konulmaz? başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Ekmek ne kadar yenmeli?
Ekmek yemekten kendimizi alamıyoruz. Ama ekmek yemezsek sağlığımıza bir zararı olur mu? Günde en fazla kaç dilim ekmek yemeliyiz? 

Diyette ekmek ve makarna yenir mi?
Ölçülü olarak yendiğinde ekmek ve makarna şişmanlatmaz. Ancak ekmeğin türü ve makarnayı pişirme şekli önemli…

Kakaolu ekmek mi kepek ekmeği mi?
Kepek ekmeği yediğimizi düşünürken kakao eklenmiş ekmek yiyor olabiliriz. Peki, kepek ekmeğinin içerisinde kakao olduğunu nasıl anlayabiliriz? Dr. Ayça Kaya Pudra.com'da açıklıyor.

Karbonhidrat bağımlılığından nasıl kurtuluruz?
Ekmek, patates, pirinç, makarna... Bunları daha az yemek için uygulayabileceğimiz 7 basit yöntem…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER