@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.11.2016

Kışı kilo almadan geçirmenin yolları

Soğuk kış günlerine hareketsizlik ve kalorili yiyecekler eklenince kilo almak kaçınılmaz oluyor. Kışı kilo almadan geçirmenin yollarını Pudra.com yazdı.

Havalar soğuyup, günler kısalmaya başlayınca doğamız gereği yavaşlayan metabolizmamız biraz tempoyu düşürmeye başlıyor. Kat kat kıyafetlerin içinde neler olup bittiğini anlamadan bahar ayları gelince tartıda gördüğümüz kilolar yüzünden hemen diyet yapmaya sarılıyoruz. Bu sene bu paniği yaşamamanız için kış aylarını kilo almadan atlatmanız için önerilerimiz var.

Kışı kilo almadan atlatmanın yolları

İlgili yazımız: Kışın beslenme tüyoları
 

Hava soğuk diye sporu ertelemeyin

Güneşli ve ılık bir günde koşmak varken bu gri havada hiçbirimiz dışarı çıkmak istemiyoruz fakat bu kışın kilo almamızın en büyük sebeplerinden biri. Havalar kötü diye egzersizi ertelemeyin. Onun yerine kapalı mekan aktivitelerine yönelin veya kapalı mekanlarda spor yapın. Tüm kışı hareketsiz geçirmek yerine mümkün olan her zamanı değerlendirin.
 

Uyuyun

Havalar soğuyup, günler kısalmaya başlayınca metabolizmamız yavaşlıyor ve daha çok uykuya ihtiyaç duyuyoruz. Kış aylarında saat gece yarısını geçmeden evvel yatağa girmek ve gece uykusunu aldıktan sonra sabah erken kalkmak hem gün ışığından daha çok faydalanmamızı hem de uykumuzun düzene girmesini sağlıyor. Bir diğer faydası ise gece yarısı atıştırmalıklarından uzak tutması. Kilo vermenin sırrı: Erken uyanmak​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
 
su

Sıvı tüketmeyi ihmal etmeyin

Kışın alınan kiloların sebeplerinden biri de susuz kalmak. Elinizin altında mutlaka her zaman küçük bir şişe su veya bir bardak sıcak şekersiz içecek bulundurun.
 

Karbonhidratlardan korkmayın

Karbonhidratlar akıllı tüketildiği sürece düşmanımız değil. Eğer doğru nitelik ve nicelikte karbonhidrat tüketirseniz makarna ya da ekmek yemekten çekinmenize gerek yok. Protein, lif ve karbonhidrat yönünden zengin sebzeleri, nohut, fasulye gibi baklagilleri ya da süt ürünlerini beslenmenizden eksik etmeyin. Makarna veya pilav gibi karbonhidratları ise egzersiz sonrası tüketmek daha kolay yakılmalarını sağlıyor.
 
sebze

Sıcak yiyin

Soğuk havalarda size hangisi daha cazip geliyor? Bir kase salata mı yoksa bir kase çorba mı? Sıcak yemek hem enerjimizi arttırıyor hem de yavaşlayan metabolizmamızı daha iyi çalıştırıyor.
 

Kış sebzelerini tüketin

Karnabahar, kale, kabak ve brüksel lahanası kış beslenme programınızda mutlaka yer alması gereken sebzelerin başında gelenler. Kalorisi az ve lif yönünden zengin bu sebzeler hem tok tutuyor hem de kilonuzu koruyarak kışı kilo almadan atlatmanıza yardımcı oluyor.
 

Öğün atlamayın

Akşam bir doğum günü yemeğine veya yılbaşında partiye davetlisiniz ve akşam çok fazla yemek olacağını bildiğiniz için bütün günü aç geçiriyorsunuz. Bu senaryonun sonunda aslında tahmin ettiğinizden çok daha fazla yiyorsunuz ve günü çok daha fazla kaloriyle noktalamış oluyorsunuz. Bunun aksine hiçbir öğünü atlamayın, zamanında ve yeteri kadar yerseniz akşam yemeğinde de daha az kalori alacaksınız. Kilo almaya yol açan 10 neden başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
kalori

Kalorili ve şekerli atıştırmalıklardan uzak durun

Kış aylarında evde oturup film izlerken yanında atıştırmalık bir şeyler yemek çok keyifli, evet ama bunu mümkün olduğunca azaltmakta ve bu yiyeceklerden uzak durmakta fayda var. Şekerli, tuzlu ve yağlı yiyecekler maalesef en büyük kilo alma sebeplerimizden biri. 10 günlük şekeri bırakma diyeti​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
 

Tartılın

Ne olduğunu anlamadan en sevdiğiniz pantolonun içine sığamadığınızı mı fark ettiniz? Öyleyse kontrolü elden bırakmayın ve düzenli olarak tartılmayı ihmal etmeyin. Ne göreceğim diye korkmaktansa bir an önce harekete geçmek en iyisi.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kışın hangi sporlar yapılır?
Yağmurlu ve soğuk kış aylarında her sporu yapmak mümkün olmuyor. İşte evde veya salonda yapabileceğiniz kış sporları.

Sağlıklı kış atıştırmalıkları
Kış aylarında iştahımız daha da artar. Açlığınızı bastırmak için abur cuburları tercih ederseniz kilonuzun önüne geçemezsiniz. O yüzden açlığınızı sağlıklı atıştırmalıklarla bastırmak için önerilerimizi okuyun.

Kışın kilo almamanın yolları
Kış aylarında vücudumuzu soğuktan korumak adına baldan pekmeze birçok besine sığınırız ve bu durum da kilo alımına neden olabilir. İşte kışın hem sağlığınızı hem kilonuzu korumanın yolları!

Taylan Kümeli’den kışa hazırlık için 8 beslenme önerisi
Mevsim geçişlerinde metabolizma hızının değişmesi, bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla enfeksiyon hastalıkları riski artıyor. Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli, Pudra.com okuyucularına kış öncesi beslenme önerilerini sunuyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER