@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.08.2017

Yazın sivrisineklere doğal çözüm: Citronella yağı

Sineklere ve böceklere karşı doğal koruyucu olan citronella yağının faydaları ve citronella ile hazırlanan doğal sinek kovucu tarifi Pudra.com’da.

Yaz mevsimini sevmeyen yok ama yaz gecelerinde sizi en çok ne rahatsız ediyor diye sorsak, birçok kişinin cevabı büyük ihtimalle sivrisinekler olur. Yaz aylarında sivrisineklere veya açık alanlardaki böceklere karşı doğal bir yağ olan citronella yağını kullanabilirsiniz. Üstelik citronella yağı kullanarak evde kendi doğal sinek kovucunuzu üretmeniz de mümkün. (Böcek ve sinek ısırığına doğal çözümler başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)

Citronella yağı ile sivrisineklere doğal çözüm
 
Bakım ve temizlik ürünlerinde de sıkça kullanılan citronella yağı, menşei Nepal olan bir bitkiden elde ediliyor. Citronella yağının en önemli özelliği doğal sinek kovucu olması. Sitronella veya idris otu olarak da bilinen citronella yağını tüm aileniz için yaz aylarında doğal bir sinek kovucu olarak kullanabilirsiniz. Citronella yağı sivrisineklere, böceklere ve de kenelere karşı doğal bir sineksavar görevi görüyor. Cam şişelerde veya sprey olarak bulunabilen citronella yağı bazı eczanelerde ve online satışta bulunabiliyor. Citronella yağını kullananlar veya kullanacaklar için şunu da hatırlatalım, her ne kadar doğal bir yağ olsa da bebek ve küçük çocuklar için kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın ve eğer çocuğunuzun alerjisi olduğunu düşünüyorsanız kullanmayın. (Yaz aylarının en büyük tehlikelerinden biri de kene. Keneden korunma yolları başlıklı yazımızda kenelerden korunmayla ilgili bilgiler bulabilirsiniz.)
 

Citronella yağının faydaları

Citronella yağının sinek kovucu özelliğe sahip olmasının nedeni içeriğindeki citronellal ve limonen adlı bileşenler. Sivrisinekler ve böcekler bu maddelerden uzak durduğu için citronella doğal bir sinek koruyucu olarak kullanılabiliyor. Citronellanın diğer faydaları ise şunlar:
  • Aromaterapide sıkça kullanılan bir yağ olan citronella, gevşetici ve rahatlatıcı bir his veriyor.
  • Doğal bir sakinleştirici olarak kullanılıyor ve depresyona iyi geliyor.
  • Vücutta görülen bazı mantar türlerine karşı koruyucu bir etkiye sahip.
  • Baş ağrısına iyi geliyor.
  • Ferahlatıcı etkisi sayesinde aşırı terleme sorunu olan kişilerde kullanılıyor.
  • Karaciğer, karın ve sindirim sisteminde görülen bakterilerin tedavisinde kullanılıyor.
  • Kas ağrılarına iyi geliyor, rahatlatıyor.
  • Rahatlatıcı olduğu için adet sancılarına iyi geliyor. (Adet sancılarına ne iyi gelir? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 
citronella
Ev yapımı citronellalı doğal sinek kovucu tarifi
Bu tarifi evinizde hazırlayarak yaz aylarında sivrisinek ve böceklere karşı doğal bir koruyucu elde edebilirsiniz.

Malzemeler
  • 60 ml içme suyu
  • 40 ml alkol (ispirto ya da votka kullanabilirsiniz)
  • 30 damla citronella yağı
  • 25 damla doğal nane yağı
  • 15 damla çay ağacı yağı
  • 1 çay kaşığı jojoba yağı (opsiyonel, bunu kullanırsanız alkolü daha az koyun)
 
Hazırlanışı
Öncelikle kullanacağınız tüm malzemelerin paket içeriklerini okuyun, herhangi bir maddeye sizin veya ailenizden birinin alerjisi olup olmadığından emin olun. Ardından spreyli bir şişeye sırasıyla su, alkol ve doğal yağları ilave edin. İyice çalkalayın. Karışımı kullanmak istediğiniz zaman doğrudan deri üzerine veya kıyafetlerinize sıkabilirsiniz.
 
Sinek kovucu tarifi kaynak: tasty-yummies.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Sinek ve böcek ısırığı lekesi nasıl geçer?
Sinek ve böcek ısırıkları leke yapar mı? Leke oluşumu nasıl önlenir? Bu soruların cevaplarını Dermatoloji Uzmanı Dr. Ömür Tekeli veriyor.

Yaz geldi, kenelere dikkat!
Havalar ısınınca son yıllarda aklımıza gelen ilk tehlike kene, ilk hastalık da Kırım Kongo oluyor. Dr. Elif Hakko kene sokması hakkında herşeyi anlatıyor.

Evdeki böceklere ekolojik çözümler
Evlerin en sık karşılaşılan sorunu haşereler, sinekler, karıncalar... Bunların eve girişini önlemenin ve varolan böcekleri yok etmenin ekolojik yolları Pudra.com'da.

Güneş, parfüm ve krem alerjisini şiddetlendiriyor
Yaz güneşinde parfüm, krem, kolonya ve diğer kozmetiklerin kullanımı ciltte alerjik reaksiyona yol açabiliyor. Peki hangi cilt tipleri alerjiye daha yatkın? Yanıtı Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER