selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Bir kadın tüm dünyayı etkisi altına alabilir mi?

Evet, çünkü bir kişi tek başına dünyayı değiştirebilir! İspatı, bugün tüm dünyayı etkisi altına alan Global Wellness Day'in kurucusu Belgin Aksoy.

Belgin Aksoy ile ilk olarak 2018 yılında Küçükçiftlik Park'ta yapılacak olan Global Wellness Day'in, Sapanca Richmond Nua Wellness & Spa'daki tanıtım toplantısında tanışmıştım. Tıpkı Pudra.com gibi, Türkiye'nin pek çok bilinen kadın, yaşam, psikoloji sitesi ve dergisinin yayın yönetmenlerinin, şef editörlerinin oluğu, özel bir toplantıydı ve bize Global Wellness Day'in tam olarak ne anlama geldiğini tamamen sağlık ve iyi yaşam odaklı 24 saatlik konaklama ile göstereceklerdi. Karşımızda ne istediğini bilen, bunu başarabilecek güçte ve güzel bir kadın gördük. GWD'i anlamak için öncelikle Belgin Aksoy'un kendi yolculuğunu öğrenmemiz gerekiyordu. Çünkü Global Wellness Day, Belgin Aksoy'un yaşamdaki deneyimleri ve kişisel yolculuğu sonucunda ortaya çıkardığı ve tüm dünyaya yayılması için canla başla uğraştığı bir hedefti.

Bir kadın, tüm dünyayı etkisi altına alabilir mi?

Daha önce Hürriyet Gazetesi'nden Demet Cengiz Bilgin ile yaptığı bir röportaj sonucunda Belgin Aksoy için şöyle bir tanım yapılmıştı. "Babası ona otel aldı ama o Külkedisi olmayı seçti"

Belgin Aksoy, dünyaya yayılmış olan Global Wellness Day’in kurucusu ancak onun bir de çok güçlü bir iş kadını kimliği var. İsviçre’deki Institute Hotelier Cesar Ritz’de eğitimini alan Belgin Aksoy, 23 yıldır otel ve turizm sektöründe çalışıyor. Aynı zamanda, Türkiye’nin ilk destinasyon spası olan Richmond Nua Wellness Spa’nın kurucusu. Ancak Belgin Aksoy'un daha da önemli bir işi var: İnsanların hayatlarına olumlu yönde dokunan dünya çapında bir proje yaratmak.

Belgin Aksoy, işte tam da bu amaçla yarattığı Global Wellness Day projesiyle 2016 yılında, wellness-spa sektörünün en prestijli ödülü “Wellness Sektörünün Öncü Kadını” ödülüne layık görülmüş. Aynı yılın Aralık ayında American Spa tarafından “En Etkili Spa Lideri” ödülünü almış.
 
Belgin Aksoy GWD


Bunlarla yetinmeyen Belgin Aksoy, aynı zamanda, Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) asil üyesi olarak çalışmalarını yürütüyor.

Evet, Belgin Aksoy, Richmond Nua Wellness Spa'nın kurucusu ve Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ancak, önünde onun için çok daha bir hedefi var. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde kutlanan Global Wellnes Day'i her yıl kutlanan Dünya Günü veya Kalp Haftası gibi ülkelerin resmi takvimlere eklemek.
 
Belgin Aksoy


Belgin Aksoy'un "bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir!" diyerek ortaya çıkardığı Global Wellness Day'in daha iyi bir yaşam için önerdiği "7 Adımlık Manifesto"su var. İyi yaşamı bir hayat tarzı haline getirmek için Global Wellness Day, bu 7 basit adımı atmayı amaçlıyor. Önemli olan, hepsi olmasa bile bunların en azından birkaç tanesini düzenli olarak günlük hayatın bir parçası haline getirebilmek.

1. Her gün bir saat yürüyüş yapın
2. Daha fazla su için.
3. Plastik şişe kullanmayın.
4. Doğal gıdalarla beslenin.
5. İyilik yapın.
6. Sevdiklerinizle aile yemeği yiyin.
7. Saat 22:00’de uyuyun.

İlk etapta basit görünen bu manifestoya iyice baktığımızda, aslında bu çok kolay değil. Çünkü her gün en az 1-2 maddeyi atlıyoruz. Organik veya "iyi tarım" ile besleniyoruz ancak 22.00'de uyuma fırsatı bulamıyoruz. Daha fazla su içiyor ancak plastik şişeyi hayatımızdan tamamen çıkaramıyoruz. Ancak bu basit manifestoyu tamamen uygulama şansımız olduğunda, her günümüzün, her yıl gerçekleşen Global Wellness Day etkinlik günleri gibi sağlıkla, iyilikle geçirme şansımız var. 

Belgin Aksoy, 2014 yılında, Amerikalı gazetecilerle yaptığı bir röportajında şöyle demiş: "90 yaşında Global Wellness Day’in bir gün bütün dünyada kutlandığını gördüğümde mutlu bir kadın olarak ölebilirim" 
 
Belgin Aksoy Berkin


Belgin Aksoy, her geçen yıl bu hedefine daha çok yaklaşıyor. Her yıl, Global Wellness Day'in tamamen gönüllülük esasına dayanan büyük ekibi ile ek projeler yürütüyor. Bunlardan biri de bu yıl 9 Haziran'da Küçükçiftlik Park'ta düzenlenecek Global Wellness Day Çocuklar Projesi. Global Wellness Day, Çocuklar Projesi ile dünya ölçeğinde depresyonu, obeziteyi ve suç sayılarını azaltmayı hedefliyor. Buna da çocuklara iyi yaşam vererek ulaşmayı hedefliyor. 

GWD Çocuklar Projesi üç önemli konuya odaklanıyor ve çocukları bu konuda eğitmek istiyor:
  • Kendini sevmek
  • Nefes almak
  • Farkındalık 

Kendini sevmek:
Kendini sevmek eğitimiyle proje önce kendimizi sevmeyi, sonra da etrafımızdaki insanları/hayvanları sevmeyi öğreterek depresyonu azaltmayı hedefleyecek.

Nefes almak:
Cezaevlerinde gerçekleştirilen bir araştırma, kendilerini sakinleştirecek fazladan bir nefes almayı bilebilselerdi çoğu suçlunun, nevrotik bir zihinleri olmadıkça, olumsuz eylemlerinden vazgeçeceklerini ortaya koymuş durumda. Bu anlamda ​nefes alma eğitimiyle de proje suç oranlarının azaltılmasına katkıda bulunacak.

Farkındalık:
Bu eğitim ise farkındalıkla yemek yemeyi öğreterek obeziteyi azaltacak.

Bununla ilgili güzel haber ise şu: GWD’nin Tayland elçisi Andrew Jacka projeyi Tayland Eğitim Bakanlığına sunacak ve Tayland, projeyi okullarda ilk uygulayacak pilot ülke olacak.

Tüm bunlardan anlıyoruz ki, bu ve daha pek çok önemli girişimi ile Global Wellness Day'e gönül vermiş Belgin Aksoy, bir kadının tüm dünyayı değiştirebileceğine dair inancımızı artırıyor. 

İlgili haberlerimiz:

8. Global Wellness Day tüm dünyada coşkuyla kutlandı!
Belgin Aksoy'un Türkiye'de başlatıp yüzlerce ülkeye yaydığı Global Wellness Day'in 8'incisi, 150 ülkede, binlerce noktada eş zamanlı olarak kutlandı!

Global Wellness Day'de bu yılın konusu: Çocuklar için wellness!
Bu yıl 9 Haziran'da Küçükçiftlik Park'ta düzenlenecek GWD'in Çocuklar Projesi dünya ölçeğinde depresyonu, obeziteyi ve suç sayılarını azaltmayı hedefliyor.

Yaşamda köklü değişiklik Global Wellness Day ile mümkün!
Yaratıcısı bir Türk olan ve iyi yaşam herkesin hakkı diyen Global Wellness Day bugün 100 ülkede milyonlarca insan tarafından kutlanıyor. Peki nedir bu GWD?


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER