@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.07.2017

Erken yaşlanmaya sebep olan 14 yiyecek

Hangi yiyecekler vücudumuza zarar veriyor ve erken yaşlanmaya sebep oluyor? Cildi yaşlandıran ve sağlığa zararlı yiyecekler haberimizde.

"Ne yersen o’sun" klişe bir tabir ama oldukça doğru çünkü vücudumuzdan içeri ne kadar kötü yiyecek girmesine izin veriyorsak, o kadar kötü hissediyoruz. Sağlıksız beslenmeyi genellikle kilo almayla ilişkilendiriyor, kötü yiyeceklerin cildimizde yarattığı yaşlanma etkilerini görmüyoruz. Diyetisyen Deborah Malkoff Cohen, "Bir akşam önce yediğiniz yüksek sodyum ve trans yağ içeren işlenmiş gıdalar, ertesi sabah cildinizin kötü görünmesine sebep oluyor" diyor. Bazı yiyecekler gerçekten de yaşlanmamıza sebep oluyor!

Yaşlandıran 14 yiyecek
 

Endüstriyel sütler

Organik olmayan sütlerde büyüme hormonu gibi içeriklere rastlanıyor. Bunun gibi süt ürünleri insandaki hormon seviyesini değiştirebileceği gibi, gözeneklerin tıkanmasına ve akneye sebep oluyor.

İlgili yazımız: İnek sütüne alternatif süt çeşitleri
 

Tatlı alkollü içecekler

Tatlı kokteyller çok fazla şeker içeriyor. Ekstra şeker vücuttaki proteinlerle birleşerek kollajenlere zarar veriyor. Vücudun genç ve diri görünmesini sağlayan kollajenler azaldığı zaman ise cilt sarkık ve yaşlı görünüyor. Alkol ayrıca vücuttaki suyu azaltıyor ve bu da cildi yaşlandıran bir faktör.
 

Rafine şeker

Rafine şeker vücut için oldukça zehirli denebilecek bir etkiye sahip. Vücuttaki kollejenlere yapışan rafine şeker cildin sert ve cansız görünmesine sebep oluyor. Bu da cilt için oldukça zararlı. Aynı zamanda rafine şeker diş çürümesine de yol açıyor.
 

Margarin

Margarinlerin tamamen kimyasal ve faydasız olduğunu söyleyen Dr. Malkoff, vücut için hiçbir iyi madde içermediğini açıklıyor: ‘’Margarinler vücudu dehidrasyona uğratan ve ciltte kırışıklıklara sebep olan kötü yağlar ile dolu. Margarinler çoklu doymamış yağ bakımından zengin sebze yağlarından üretiliyor, bu da hücre mutasyonu dahil birçok sağlık problemine yol açıyor.’’
 
sodyum
Tuzlu yiyecekler
Sodyum vücuttaki ve ciltteki suyu tamamen emiyor. Vücudumuz da buna tepki olarak su tutuyor ve sonuç olarak daha şiş ve yaşlı bir görünüme sahip oluyorsunuz. Vücudun su tutmasını engellemek için 6 yöntem​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
 

Enerji içecekleri

Enerji içecekleri çok fazla kafein ve şeker içeriyor, bu yüzden özellikle çocuklar için de zararlılar. Ayrıca asitli oldukları için diş yapısına zarar veriyor ve dişin sağlamlığını koruyan kalsiyumu parçalayarak diş problemlerine yol açıyorlar.
 

Karbonhidratlar

Karbonhidratlar kandaki şeker seviyesini çok hızlı yükseltip, sonra da çok hızlı düşürdüğü için ciltteki kollajen yapıya zarar veriyor. Bu durum akne veya rosacea adı verilen cilt üzerindeki küçük kırmızı lekelere yol açıyor.
 
yanmistavuk
Yanmış etler
Her ne kadar birçok kişi yanmış, mangalda kararmış ve fazla siyahlaşmış etin ‘’iyi pişmiş’’ olduğunu düşünse de, yanmış etler vücuttaki kollajen yapıya oldukça zarar verebilen kalp ve ciğer hastalıklarına ve hatta diyabete yol açıyor.
 

Kızarmış yiyecekler

Yağlar çok yüksek ısıya maruz kaldığı zaman serbest radikaller açığa çıkıyor ve bu da yaşlanmanın en büyük sebeplerinden biri. Serbest radikaller ciltteki kollajeni parçalıyor, sarkık ve kırışık gözükmesine yol açıyor. Ayrıca trans yağlar vücutta iltihaplanmaya sebep veriyor ve cildi UV hasarlarına karşı hassaslaştırıyor ki bu da prematüre yaşlanmanın en önemli sebeplerinden.

İlgili yazımız: Cildimizi neler yaşlandırıyor?​
 
pastane
Pastaneden alınan her şey
Pastane ürünleri genellikle maliyeti yüksek olduğundan tereyağı ile değil, hidrojene nebati yağlarla üretiliyor. Bu yağlar ise sağlık için oldukça zararlı.
 

Glüten

Eğer glüten intoleransı varsa bu da ciltte yaşlanmaya ve sızıntılı bağırsak hastalığı gibi hastalıklara yol açabiliyor.


Patates cipsi

Patates cipsleri olestra adı verilen bir madde ile üretiliyor. Bu madde yağsız patates cipslerinde de kullanılıyor ve her ne kadar kalorisi az gibi görünse de yarattığı en büyük zarar vücuttaki vitaminlere yapışarak onları dışarı atması. Bunların arasında vücudu koruyan antioksidan maddeler de bulunuyor ki bunların dışarı atılması cildin erken yaşlanmasına sebep oluyor.
cips

Şarküteri ürünleri

Şarküteri ürünleri ve işlenmiş etlerde bulunan ve etin uzun süre aynı renkte kalmasını sağlayan nitrat adlı madde vücuda oldukça zararlar veriyor. Konuyla ilgili detaylardan İşlenmiş etleri neden yememeliyiz? başlıklı haberimizde daha önce detaylı olarak bahsetmiştik. Ayrıca çok fazla sodyum içerdiğinden bu ürünler cildin kurumasına ve erken yaşlanmasına neden oluyor.
 

Gazlı içecekler

Gazlı içecekler çok fazla şeker içerdiğinden cildin daha mat ve cansız görünmesine yol açıyor.

Kaynak: theactivetimes.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kırışıklıkları geciktiren 5 formül
Bıçak altına yatmadan, pahalı kremler kullanmadan da genç kalmak mümkün! Yaşlanmayı geciktiren 5 doğal formülle hemen tanışın…

Yaşlanma karşıtı cilt bakımında “soya” mucizesi
Günümüzde, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ve güzelleştirici etkisi olan soya, Çin’de kutsal kabul edilen 5 bitki arasında yer alıyor.

30'lu yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalı?
Kırışıklıkların belirginleşmeye başladığı 30'lu yaşlarda yanlış bakım uygulamalarından kaçınmak gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu 30'lu yaşlarda doğru bakımın nasıl yapılacağını Pudra.com'a anlattı.

Kırışıklık önleyici cilt bakımı...
Cildimize uygulayacağımız anti aging bakım ürünlerinden, yaşlanmayı önlemek için beslenmeye kadar her şey burada!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER